Leta i den här bloggen

onsdag 11 april 2018

Textilfest i Skellefteå

I lördags fick vi för andra året i rad förmånen att delta i en TEXTILFEST i vår närmast belägna stad Skellefteå. Folkparken var en mycket passande plats för ändamålet, även om vi önskade oss en bättre skyltning till platsen för de som inte är så hemmastadda i "staan".
En näst intill dubblering av både utställare och besökare jämfört med föregående år, gör att arrangörerna planerar för en uppföljare nästa år.  Ser fram emot den redan.
Det är roligt att se att intresset är så stort att slöjda med textil. Ångrar att jag inte tog med mer material och mindre färdiga produkter. Men framför allt så hoppas jag att det lockar fler att ta vägen västerut mot Rengård i sommar och ta del av mitt kursutbud.
Sommarens temautställning ska vara Hattar och Mössor , och det kommer följaktligen att finnas workshops med tekniker som går att omsätta i en hatt eller mössa.
Exempelvis krokning, stickning virkning eller sömnad, samt tillverkning av hattdekorationer.

På efterfesten visade Maria Gullberg prover på olika virktekniker och det inspirerade mig till att ta fram virknålen när jag kom hem. Kanske det blir någon ny virkad hatt framöver. 
Marias olika virkade alster var spännande och inspirerande. 
Kerstin Åhgren visade tovning och lät besökarna prova på att tova bollar med hjälp av tesilar.
Här kan ni läsa hennes blogg och se  många fler bilder från textilfesten.
Hon visade också fina bollar som hon broderat och pyntat 
Ull är ett fantastiskt material, som är användbart till så mycket.
Självklart kan vi även tova hattar och mössor. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar