Leta i den här bloggen

tisdag 23 augusti 2011

Halsduksväv med effektränder.

Ska äntligen försöka ta mig tid att väva ut halsduksväven som står i mitt Garnloppis-uthus innan det blir för kallt att sitta ute och väva. Varpen är en blandning av merinoull och kashmir som jag köpte i Milano för några år sen. Sen har jag lagt in några trådar av ett grovt, mjukt effektullgarn här och där.
 För att det skulle fungera så tog jag sönder en av mina många vävskedar. Skulle ändå inte rekommendera detta mjuka garn till varp - det är lite för skört, och vill gå av. Kanske det också beror på att väven stått ute i det något fuktiga uthuset, vars glesa väggar släpper in både väder och vind.

Men min man verkar i alla fall nöjd med resultatet.måndag 22 augusti 2011

Nästa marknad på Gammlia i Umeå

Så var Hantverksmarknaden i Strömsund avklarad, men trevligt sällskap och lite duggregn. Fast vi som var lyckliga nog att stå inumhus klarade ju oss bra.
Träffade många trevliga personer - både kollegor och kunder. Fick goda råd och lite material och stommar av en fd modist Marianne Söderberg från Råneå! Ska bli kul att testa dom.

Visst blev Kerstin fin i en av de hattar som jag gjorde i Glommersträsk? Var tvungen att ta några bilder för att minnas hur den var gjord.

Några finns fortfarande kvar som jag kan ta med till Umeå på söndag.