Leta i den här bloggen

söndag 11 augusti 2019

Roadtrip till södra Swerije

På förekommen anledning gav jag mig ut på vägen i veckan som gick. Förutom att besöka släkten så hann jag titta på en del fina slöjdutställningar. Den första var på Alsters Herrgård - Gustaf Frödings minnesgård i Karlstad.

 En fin hemslöjdsutställning "Skinn och sockenmössor" visas av Länshemslöjdsföreningen i Värmland i Västra Flygeln
En stor mattutställning fanns att se i Magasinet. Där fanns både gamla och nytillverkade mattor. De gamla mattorna som låg på golvet hade en särskild charm i mitt tycke. Men även de nytillverkade mattorna var av intresse. Även om det varnas för mattor hos oss som har blivit till åren komna , så tycker jag att det är förfärligt trist att inte få lägga ut sina egna mattor på golven. Jag får njuta av de som hänger här, och en del kanske inte är avsedda att ligga på golvet?

Sista studiebesöket på resan var i Östersund och Ödbergska gården. Britt-Marie Olsson var snäll nog att ta emot oss efter stängningsdags och bjöd på fika och visade vävstugan och sina fina mattor.

Vi tackar Britt-Marie och alla andra eldsjälar som brinner för vävning och bjuder på sina kunskaper så att även framtida generationer kan få känna glädjen i att väva.