Leta i den här bloggen

söndag 24 juni 2018

Älskar att gå på loppis

När jag någon gång måste besöka Staan, så passar jag på att besöka deras loppis:  Röda Korset loppis "Kupan"  och ifall de råkar infalla på en onsdag  även PMU - Pingstkyrkans second hand. Det var kul att se den långa kön innan de öppnade kl. 12. Knappast något andra butiker i Skellefteå får uppleva.
Så hade byn Böle loppis häromveckan och jag kunde inte motstå att köra en runda. Där fyndade jag ett par mattor. Jag är ju inte precis utan mattor, men det kan ju behövas nygamla mattor i stugorna när de ska renoveras i 50-talsstil.
Jag besökte även mitt föräldrahem, där de nuvarande ägarna ( min systers barn ) varit snälla nog att berätta var nyckeln hänger.
Sökte egentligen efter hattar som jag sytt till mig och min syster i min ungdom, men hittade dem inte. Däremot hittade jag en klänning som varit min mors och den fick följa med hem. Den passade precis, så jag har inte behövt köpa mig något nytt till midsommar. Det stör mig inte att den är 40 år gammal.
Det är sällan jag verkligen behöver något, men ibland så fyndar jag sådant som jag inte kan motstå.
Det är oftast relaterat till textil. Som t.ex detta syskrin fullt med tråd och andra nyttiga saker. 25 kronor kostade det - kanske för att handtaget hade lossnat på ena sidan. Men det gick ju att åtgärda.

Det var fullt av sybehör. Björntråd i olika färger samt ett 15-tal andra trådrullar. Tre virknålar,ett blixtlås, en ask knappnålar, en fingerborg och ett brev med synålar. Dessutom fanns det en brodersax som liknade en som min mormor ägde. Allt var med andra ord användbara och nyttiga saker. 
Jag hittade också en gammal slipshållare av metall till min man ( eller kanske min yngsta dotter ska få den. Tror att hon har fler slipsar än min man faktiskt). Och ett verktyg för gaffelvirkning. Kanske det kommer till användning på någon workshop framöver.