Leta i den här bloggen

torsdag 2 augusti 2012

Semester en vecka - tror jag.

Stängde Cajsas Café för säsongen i går.  Tack allihop som besökt oss.
Försökte mig på att ha spinncafé på måndagarna, för de som ville och orkade ta med sin spinnrock för att träffa likasinnade. Det blev väl ingen rusning direkt, men några kom och ville ha kontakt eller bara goda råd och tips. En dag hade jag ett gäng intresserade unga vänner som entusiastiskt testade olika spinnrockar.
 Man möter så mycket trevligt folk trots att man bara är hemmavid . En bloggarkollega  var förbi av en slump. Här kan ni läsa hennes reaktion.
En annan trevlig ny bekantskap - Rozanne Chorlton från Scotland - kom förbi tillsammans med våra gemensamma vänner Urban och Olivia, och blev intresserad av att se hur jag bakar mina mjukkakor. Lät henne förstås prova själv, och hon lyckade riktigt bra för att vara nybörjare i bagarstugan. .Men hon lär vara riktigt snabb på att ta till sig ny kunskap enligt vännen Urban. Tydligen inte bara när det gäller teoretiska.


Fick idén att lägga brödbak till mina workshops nästa år. Det kanske är fler som vill prova på och få med sig några nybakade "Halvtjockkakor" från Rengård hem.

Min första semesterutflykt gick till Skråmträsk och örtavandring med föreningen Linet. Men först fick vi höra Tant Ruth berätta om sitt liv och hur hon blev företagare i livsmedelsbranschen.
Många spännande växter fanns i Linets örtagård. Kunde inte motstå att ta med några hem, trots att jag föresatt mig att inte starta några nya projekt.
 En blomma vars namn jag glömt med extremt söta blad och några sparrisplantor följde med i kassen. Hoppas min man förbarmar sig över dom som han gjort med våra andra växter, för jag har definitivt inte gröna fingrar
Även här träffade vi gamla kära bekanta. Har köpt en 2 meters bred vävstol av Guy  för många år  sen.