Leta i den här bloggen

Workshops

Vill du ha en minnesvärd dag eller kväll med dina kompisar eller ge bort en annorlunda present, så är en textil workshop eller en bak-afton ett kul alternativ.
Sy en hatt:
Eftersom årets tema i min utställning är hattar och mössor så är den senaste workshopen som jag erbjuder  att sy en sommarhatt. Eller en hatt för kyligare dagar ifall du föredrar det.
Allt material du behöver ingår i avgiften 300.- för en 4 timmars workshop, så även fika. 


Sy ett vintage-förkläde
Efter modeller från 30-60-talet kan du göra ett eget förkläde.Jag har gjort mönster efter mina anmödrars efterlämnade förkläden som oftast var välarbetade i jämförelse med de förkläden som finns att köpa idag.Tyg, mönster och fika, samt lån av symaskin ingår i avgiften 300.-/person. Max 6 deltagare/ workshop på 4 timmar

BRÖDBAKNING:
Baka eget bröd på traditionellt vis i vedeldad ugn. Du får baka mjukkaka efter min faster Valborgs recept. Håller också workshop i bak av ljusugnsbröd och korntunnbröd efter överenskommelse. Max 6 deltagare / workshop.Kostnad för en 3 timmars workshop 300.-/ deltagare inkl. material och fika.Tillgängligt från maj-september efter överenskommelse.


De bröd du bakat får du förstås ta med dig hem.


Övriga Workshops för grupper året om efter önkemål.

TOOTHBRUSH RUG : Den här tekniken är användbar till mattor och dynor. Materialet är trasor och verktyget ett tandborstskaft. 


KROKNING . En mössa eller ett par vantar eller sockar är lämpliga projekt när man ska lära sig krokning. Med hjälp av en dubbel kroknål slipper man sömmar på plaggen.

 KUMIHIMO . Välj mellan att göra smycken med eller utan pärlor, eller Jumbokumihimo med trasor till dyna, grytunderlägg eller korg.

 LOCKER HOOKING : En annan teknik där man kan använda både garn och trasor till mattor, korgar, dynor m.m.
BRIOCHESTICKNING : En spännande stickteknik är brioche ( eller tvåfärgad patent).
Kvalitén blir mjuk, tjock och töjbar - lämpas sig särskilt till mössor om du väljer ett lite tjockare garn.


TEXTILA SMYCKEN/ÅTERBRUK: Olika material kan användas på olika sätt. Till dessa broscher behöver man syntettyg. Andra material till textila smycken kan vara cashmirtyg från en gammal tröja eller siden från mormors nattlinne.Kostnad en worksop är 300.- per person och inkluderar material, verktygslån och fika. Anmälan till ringvor@hotmail.com eller 070-3955094 .

Längre kurser i andra tekniker . Mer info på min hemsida

2 kommentarer:

  1. Vill köpa ullkammar. Vet du någon som säljer?Kanske du Mvh Ulla Hult

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, tyvärr. Men kolla med Kia Jonsson. https://www.facebook.com/kia.jonsson

      Radera