onsdag 13 oktober 2021

Vi närmar oss vintern med stormsteg....

 ...och nu vaknar lusten att sticka. Det blir ofta småsnuttar när man spinner själv. Kanske inte så ofta enhetligt garn till en hel tröja. Därför blev jag glad när jag hittade mönstret VULKAN på Ravelry. Det var som gjort för mina handspunna garner som legat och väntat. 


Jag har mest stickat på maskin på senare tid, men det är skönt att ha en handstickning när man vill njuta framför TVn eller ljudboken.
På tal om ljudbok så rekommenderar jag läsning av Åsa Larssons böcker om advokaten Rebecca Martinsson. Den senaste (och sista enligt Åsa) kom nyss ut. Fädernas missgärningar heter den. Mycket bra och ger en mer mångfacetterad bild av människorna i norra Sverige än en del andra hyllade norrländska författare.  

Jag har nyligen haft en fysisk maskinstickningskurs. Det var i och för sig roligt att det fungerade med att ha stickmaskinskurser på distans också, men nog är det lättare att hjälpa eleverna när man har dem framför sig i fysisk form.  


Marianne ville framför allt få till en tröja liknande den hon sett i en bok från 80.talet

Här fanns också några prover på åttaskaftad dubbelvav.

Jag har också handstickat en mohairjacka av dubbelt handspunnet mahairgarn från Lehsoto som säkert legat i 30 år och väntat på min inspiration.

Anita hade med sig surströmming till kursen, så vi som uppskattar den fisken njöt i fulla drag.

Hon hade också med sig sina handfärgade silke- och silkeblandade garner, Blir ni sugna på att köpa så finns hon på Instagram , 
jag blev förstås frestad att testa att slå in detta i min väv som också har väntat på min inspiration. 
Jag ska visa halsdukarna i sin helhet när jag klippt ner vävarna.