Leta i den här bloggen

tisdag 27 oktober 2015

Besök i huvudstaden

Som ordförande i regionsföreningen för Riksföreningen för handvävning -Västerbottensvävarna har jag förmånen att få åka på ordförandekonferenser i Stockholm en gång per år. Då passar jag ofta på att stanna någon dag extra. Främst för att hinna träffa de av barnen som valt att bosätta sig där, men också för att passa på att se olika utställningar. Startade på Liljevalchs och deras utställning Utopian Bodies - Fashion Looks Forward. En synnerligen arbetad utställning med spektakulära  och tänkvärda inslag som behandlar modets framtid. Den pågår till den 7 februari, så det finns gott om tid att hinna se den för den som är intresserad.


Ta god tid på dig om möjligt, för att verkligen se vad objekten föreställer och vill säga betraktaren

Mer bråttom måste den ha, som ska hinna se en annan fantastisk utställning som pågar i endast ett par dagar till hos Konsthantverkarna. Eva Davidssons utmärkta utställning där Japan möter Dalarna i hennes utsökt arbetade plagg i tekniker som shibori och sashiko-broderi.
Vill ni se bilder tagna med en bättre kamera (och fotograf) titta gärna på bloggen Textila inslag.
Instämmer i Elisabets rubrik 'Bland det bästa jag sett'. 
Det var trevligt att få träffa konstnären bakom verken och få svar på en del frågor. Hoppas på en turné i landet av denna förtjusande kollektion. Gärna kombinerad med workshops i de olika hantverksteknikerna!