Leta i den här bloggen

fredag 28 juli 2017

Öppen bagarstuga och Trasmattans dag

På lördag eldar jag i bagarstugan igen. Då gör det inte nåt ifall det regnar. Jag tänkte baka ljusugnsbröd, och de som vill testa själva får göra det.

 Öppen bagarstuga mellan 12.00 och 17.00.På söndag är det dags för Trasmattans dag.
Då kommer inbjudna medlemmar från Västerbottensvävarna att visa och sälja sina mattor, och jag håller workshops för de som vill pröva på någon annorlunda trasmattsteknik.
En workshop på 4 timmar kostar 300.- Då ingår allt material, redskap för toothbrushrug och hookrug, handledning och fika.
Det finns också färdigträdda vävar,för de som vill testa en dubbelväv eller en traditionell rosengång.


onsdag 26 juli 2017

Regn och aktiva barnbarn

Det brukar inte vara en särskilt lyckad kombination. Lyckligtvis är de som just nu är på besök från Irland, både vana vid regn och pyssel. Så vi går ut i mitt materialloppis för att se om vi hittar något att göra. Glatt överraskad blir jag över att de båda vill testa vävning.
Maya 10 år
Och Chloe 5 år
De fattar snabbt hur en tuskaftsväv fungerar. Kanske det inte är helt kört för en fortsättning för vävning i alla fall.
Maya gillar också att sy och torrtova. Hennes favoritdjur är enhörningen. En kudde i form av en enhörning samt även ett pennfodral ( ej på bild) i samma stil hanns med, förutom den lilla torrtovade enhörningen.
Sen ville hon sy en stor Puhseen Cat. Hon brukar snällt fråga innan hon sätter saxen i ett tyg, men jag råkade vara borta denna dag och fanns inte till hands. Så då hon hittade mitt handvävda vadmalstyg, så tyckte hon att det var det mest lämpliga för ändamålet. Som barn ofta gör så klippte hon figuren mitt i tyget. 
Jag fick lägga band på mig för att inte göra samma misstag som jag gjort med mina egna barn, när de klippt i mina tyger som jag planerat att ha till annat - gräla och vara  sträng. Det är ju roligt att barnbarnen är kreativa, och vi blev båda nöjda  över resultatet.