torsdag 22 oktober 2020

Äntligen lättade restriktioner

 Det har varit en trist tystnad i över ett halvår nu på grund av ni-vet-vad. Särskilt glada är vi som är +70 över att det verkar lätta nu. Vi får förstås fortsätta att vara försiktiga och lyda order från "högre ort", men det verkar inte helt omöjligt att få delta i någon kulturaktivitet. Vill passa på att puffa för LEV-Sara Lidman som agitator och talare . Det är ett arrangemang på Medan i Norsjö den 4 november med Ellenor Lindgren. 

                               

Så har vi gjort vårt tionde inlägg i Bondskapodden. Ett samtal på bondska med Inger Sundström.
Välkomna att lyssna och kommentera.


onsdag 21 oktober 2020

Några utflykter

 Trots att vi 70+are har fått uppmaningen att stanna hemma, så kan det vara frestande att få delta i någon aktivitet utanför hemmet. De flesta som arrangerar kulturaktiviteter har ju vinnlagt sig om att följa folkhälsomyndighetens (något motsägelsefulla) råd. 
I lördags tog vi Gud i hågen och körde de sju milen till Sjön för att få lyssna på författaren Anita Salomonsson. Hennes senast publicerade bok är Huldas hus. Den har som titeln anger och som de flesta av hennes böcker, en eller flera kvinnor som huvudkaraktärer. Det är hoppfullt att veta att en dam som fyllt 85 fortfarande kan skriva fängslande böcker. 

Anita i samspråk med Kristina Friberg efter föreläsningen

Arrangemanget var ett inslag i Skellefteås Berättarfestival. 

I måndags besökte jag Inger Sundström i Norsjö som jag länge velat intervjua för ett avsnitt i Bondskapodden. Hennes berättelse var också fängslande och tankeväckande. Inslaget kommer att finnas under länken i bloggen Norsjöbygdens berättare inom kort.  

I går var det dags för undertecknad att sitta på scenen och bli utfrågad av Madeleine Edlund om mitt liv som textilare, bloggare och poddare.

Det var på Tesalongen som Kultur för seniorer arrangerar. Kultur för seniorer är en del i Umeå kommuns kulturverksamhet, och innehåller ett varierat utbud för de som uppnått +65.
Föredömligt  coronasäkrade.
 Det vore ju önskvärt att alla kommuner kunde erbjuda något liknande.

Hann också med att besöka Umeå konsthall där Viktoria Anderssons utställning "Tiden Lider" visas fram till den 10 januari 2021.