måndag 25 april 2022

April förnekar sig inte

Nu är snart denna månad också över med sitt väder som svängt mellan sol och snöstorm som sig bör i april.


I övrigt är inget riktigt klart. 

Månaden startade riktigt roligt. Jag unnade mig en workshop i Grannlåtsbroderi under Textilfesten i Skellefteå. Det var den sprudlande och energigivande Emma Ewadotter som var vår ledare. Hennes broderier gör verkligen skäl för namnet Grannlåt. Man önskar bara att man vore ung igen och hade hela livet och all tid i världen framför sig för att hinna utforska alla spännande stygn och möjligheter.
Följ länken till hennes Instagramkonto så förstår ni vad jag menar.
 

Vi planerar för en utställning i vävstugan i föreningen Vävskälets regi. Jag tänkte att vi kunde visa upp vad vi haft för oss under pandemins lockdown-tid. Återkommer med bilder från den nästa månad.

Sedan vi fick börja träffas i vävstugan igen så har jag vävt en pläd, ett möbeltyg, en liten mattstump i stränggarn och en bit moorman på temat Islossning. Nu väver jag hålkrus med bomullsgarn i olika tjocklek. Med lite god vilja kanske man kan se islossning även här.

 Vi är en grupp från Västerbottensvävarna som träffas ibland fysiskt ibland via Zoom och väver under temat ISLOSSNING. Kanske blir det också en utställning längre fram. 
Det är roligt att väva i grupp - även på distans.

Nu väntar jag bara på att förkylningen ska gå över så jag kan träffa gänget i Vävstugan igen.