Leta i den här bloggen

onsdag 17 oktober 2018

Håller mig sysselsatt..

Hösten har varit rätt hektisk som sig bör. Jag har åkt på studiebesök med kompisarna från Vävskälet till andra vävande kollegor , representerat Västerbottensvävarna i vår monter på Sy- och Hantverksfestivalen i Umeå och hållit i en workshop i varptryck för Västerbottensvävarnas medlemmar hos Karina i Medle.
Här kan ni läsa och se bilder från besöket hos textilkonstnär Barbro Frimodig i Vallen.

Sy-och Hantverksfestivalerna är ju alltid en riktig fest, där alla textilnördar kan få sitt lystmäte.
Västerbottensvävarna hade en bra placering av montern i år, och temat var "Småvävar".
 Det var lite knepigt att få till en snygg monter med små vävar, men besökarna som stannade till verkade geuint intresserade och även imponerade av vår kreativitet. Meningen var ju främst att sprida vävglädje,och informera om vår förening, och vi fick följaktligen ett antal nya medlemmar.
Vi hade med oss små bordsvävar, så besökarna fick pröva på att väva fritt ur hjärtat.
Vi visade även hur den lilla Zoom Loom ramen kan användas. Här beskriver Gunnel olika sätt att sammanfoga de små bitar som man väver på den lilla ramen. Tror faktiskt att vi hjälpte Limmo Design med försäljningen av det redskapet.
Lillemor med entourage i sin monter. 

Jag hade verkligen inte planerat att köpa något på mässan, men kunde inte motstå det fina egendesignade tyget från Liliart

Det fanns många fina tyger, och det krävdes att man stålsatte sig för att inte svepas med av lockelsen från de olika montrarna. Några mönster fick också följa med hem. Så jag hoppas att tiden räcker till så jag hinner sy något av både det tyg jag köpte och det handvävda tunna ylletyget från förra sommarens väv. 
Ett hg ospunnen ull/silke slank också med. Det är spunnet nu, lämpligt grovt för att vävas på min lilla Zoom Loom.

Avslutar med några bilder från söndagens härliga workshop i varptryck hos Karina i Medle.
 Vädret var underbart för att vara i mitten på oktober, så vi kunde sitta ute med vävramarna. Vävstolen fick stå kvar inomhus. Hoppas få se allas färdiga vävar så småningom.