Leta i den här bloggen

söndag 19 december 2010

ej blått i juletid

Nu när jag inte har några barn hemma, som ska skjutsas till Luciafirande och julfester och har avslutat min julmarknadsturné och de flesta beställningar för i år, så jag roar mig med att kika på bilderna jag tog av vår (= gruppen CraftAC med rötterna i Skelleftetrakten) utställning på galleri 8 i Sundsvall."Hommage á Grand Mère" kallar jag denna installation. En hyllning till våra mormödrar och deras arbete.Lena Larsson är en fena på att brodera. kan pynta både smått och stort med fina stygn. Den söta åkpåsen på väggen är också hennes verk.
Hon har även gjort denna ljusbärerska i halm.Lena Mannberg Annas kan-förutom mycket annat- sy i sälskinn och väva med fårskinnsremsor.Catarina målar på trä med gamla traditionella tekniker. Men produkterna passar väl in i våra moderna miljöer.Detsamma kan man säga om Annikas roliga svenska trådslöjd.

Kunde inte motstå att väva in bilderna av Sara Lidman och Torgny Lindgren från när dom besökte oss i Rengård på vårt kulturarrangemang "Broarna Runt". Det är drygt 20 år sen men ett av mina riktigt fina minnen. Barnet som Sara håller i famnen är vår son Claes ( nu 23 år).Marianne ( till höger i bild) är vår kreativa inspiratör som hjälpte oss att arrangera utställningen.