Leta i den här bloggen

Kurser

Är du intresserad av att lära dig någon textil teknik som du kanske inte provat eller glömt bort så hör av dig till mig. Jag håller kurser i många olika tekniker.
Är ni en grupp på 4-8 personer så finns möjlighet att justera datum och tider så det passar gruppen. Helgkurserna startar kl. 18.00 på fredag och avslutas 15.30 på söndag, om inget annat överenskommits.
För anmälan maila: ringvor@hotmail.com


KURS I SPÅNAD

NYHET :SPINNROCK UTLOTTAS BLAND KURSDELTAGARNA!
Minst 4 max 8 deltagare / kurs
 Det är otroligt kul att spinna sitt eget garn och sen sticka eller väva av det. Då känner man samhörigheten med sina anmödrar och förstår värdet av de eventuella ärvda textilier man har, som skapats från grunden.    Maila: ringvor@hotmail.com ifall du är intresserad av att lära dig detta rogivande hantverk.

Har du en egen spinnrock så lär dig att använda den. Om inte så har jag olika typer av spinnrockar som du kan testa innan du skaffar sig den som känns rätt för dig, ifall du inte blir den lyckliga vinnaren av den spinnrock som jag lottar ut. 


VECKOKURS I MASKINSTICKNING FÖR NYBÖRJARE
Tid: 9.00-17.00 måndag tom torsdag
Minst 4 max 8 deltagare / kurs.
Detta är kursen för dig som inte riktigt kommit igång med att använda din stickmaskin, eller som inte äger någon men är intresserad av att lära dig hur den fungerar. På en liten vecka kommer du att hinna testa många olika funktioner, sticka många prover alt. hela plagg. Maskinhyra ingår i avgiften :1500.-

Helgkurser:
Planerade datum  17-19 maj och 23-25 augusti
Kursavgift exl.logi och material 900.-

Fortsättningskurs med stickprogrammet DesignaKnit 

Äger du redan programmet, så ta med det och din egen dator, så behåller du alla mönster som skapas under kursen.
Skicka ett mail till ringvor@hotmail.com så får du mer information.
Fler kurser finns på min hemsida

VÄVVECKA 2019
8-12 juli kl. 9.00-17.00

NYHET : VÄVSTOL UTLOTTAS BLAND KURSDELTAGARNA!
Minst 4 max 8 deltagare / kurs

Kom till Rengård och väv din egen unika sjal,duk eller matta! Det är en speciell känsla att äga - eller ge bort- en textil som är handvävd. 8 olika färdigvarpade vävar finns att välja på och under veckan hinner du färdigställa åtminstone en duk, halsduk och/eller matta. Vill du lära dig att varpa och starta från grunden, så finns även den möjligheten. 

Tova och färga en egen hatt  
            NYHET : HATTSTOCK och NYSTVINDA UTLOTTAS
En kombinerad tovnings- och färgkurs är en trevlig sommaraktivitet. Färga ditt eget garn, ull, eller den färdiga hatten du just tovat, ifall du så önskar. Här finns förstås också allt material att köpa, om du inte har eget. Eller varför inte gå en  HATTKURS och få lära hur man utifrån en kaplin gör en egen personlig hatt. Jag har ett antal kapliner men beställer gärna efter fler, om du uppger vilken färg och prisklass du vill ha.

NYHET: HATTSTOCK UTLOTTAS BLAND KURSDELTAGARNA!
Minst 4 max 8 deltagare / kurs
Exempel på hattar jag tillverkat 
Man behöver en liten vecka för att göra hatten färdig. (Det hinns med ett par stycken parallellt ). De ska fuktas och hinna torka och sen appreteras och pyntas. Föreslå gärna vilka dagar som passar.

Ett presentkort på en kurs eller workshops med textila tekniker är en kul julklapp eller present till kompisen som fyller år. Ta med hela gänget så får ni alla lika roligt!

En helgkurs kostar 900.-/ person + material och logi. Start kl. 18.00 på fredag avslutning kl. 16.00 på söndag
En veckokurs kostar 1500/person + material och logi Tid: måndag - torsdag 9.00-17-00


4 kommentarer:

 1. Jag + en till tjej från Spinnare på Facebook är intresserade av att gå en spinnkurs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. http://ringvor.blogspot.se
  ist eine richtig schöne, ansprechende und informative Webseite

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danke! Tack för positiv feedback.

   Radera