torsdag 28 december 2023

December - pysselmånad

 Aldrig är jag så pysselsugen som i december. Det är roligt att vara tillsammans och pyssla inför julen.

Första helgen i december samlades olika åldrar i familjen för att göra julpynt.

Dessförinnan hade jag hunnit med att vara med på Pyssel på Gnejsen och även på Carlskyrkans pysselkväll. Här syns några exempel från det rikliga material som kyrkan erbjöd.
Jag lärde mig hur man kan göra stommen till kransen av tidningspapper och blommor av crepepapper.

Vi har också bjudit in folk till vår egen Hantverksbar på Café Mekka för att knyta makramé samt
  besökt julmarknaden ( tyvärr den sista) på Museiområdet Gammlia i Umeå och demonstrerat hur man spinner på slända. Där fick jag pckså chansen att lära mig göra pappersstjärnor av vår egen Hemslöjdsföreningsordförande Kristina som generöst delade med sig av sin kunskap. Det gjorde även den eminenta rotslöjdaren Gunnel Eriksson som nyligen gett ut " Första rotboken med extra allt" tillsammans med Gunilla Axelsson. 


När jag kom hem hittade jag ett brev i postfacket. Det var en slälda från min goda vän Elaine vars son kan konsten att använda en 3D-skrivare till användbara ting. 

        
             
Nu är ju julen över och min längtan går till vävning igen. 
Den gamla löparvarpen som vi förvandlade till handdukar blev julklappar till barnen och jag har lust att väva något i tunnare garn. Inte för att jag är i akut behov av tyg men det är skoj att se något nytt växa fram. Hoppas få låna vävstolen hos Maria på Berghem igen. Vår lilla lägenhet rymmer tyvärr ingen vävstol. Men jag har ett antal vävramar om jag blir för sugen.