torsdag 19 mars 2020

Försöker minska på mina Ufon

Nu blir det inga bilder från museer och utställningar på ett tag. De flesta har ju stängt för att minska spridningen av Coronaviruset.
Lyckligtvis hann vi genomföra Västerbottensvävarnas årsmöte, innan påbudet gick ut att alla 70+ ska minska sina sociala kontakter och helst stanna hemma.
Förutom de sedvanliga förhandlingarna så skulle vi också rösta fram vilka tre dynor vi ville ha med på Riksvävarnas årsmötesutställning, som skulle hållas i Skellefteå den 25 april. Nu har det tyvärr ställts in och vi får se hur det blir med någon utställning av dynor. Kanske kommer de på Riksvav.se  framöver. 
Den ena dynan som röstades fram var min dyna " Vår splittrade värld" som vävts i moormanteknik.
Den kan jag i alla fall visa här.

En annan dyna på temat Dynor och Skärvor i skön förening var Karina Perssons lilla nåldyna till höger.


Känner mig verkligen lyckligt lottad som finner glädje i att vara i min ateljé och skapa med mina händer. Det är länge sedan jag känt en sådan lust att ta tag i mina ofullbordade alster. Jag har så mycket material, att jag omöjligt kan hinna producera alster av alltihop, men jag drar med hjärtans lust ut ur mina skåp och lådor, och hittar både små och lite större påbörjade objekt.

Även om jag inte ser någon större minskning i mina förråd, så har det blivit en del dynor och väskor de senaste
veckorna.

tisdag 17 mars 2020

Besöker konstutställning i Skellefteå

Det är inte bara i Stockholm man kan se intressant konst. Solviks elever ställde ut på Nordanå och jag gjorde ett besök där innan tandläkaren "slog klorna" i mig.
Framför allt föll jag för min goda vän Tinas konstverk. Hon är en person med ett stort hjärta och stor talang inom flera tekniker.