måndag 30 maj 2022

Sköna maj välkommen.... och adjö.

 Denna efterlängtade månad har inte varit så varm som en kanske önskat, men somliga dagar har solen lyst och det har varit möjligt att sitta ute och dricka kaffe. Så här i månadens slutskede strilar ett välbehövligt regn och det har blivit grönt på några få dagar. 


Jag har skapat mig nya platser för mitt slöjdande eftersom ett generationsskifte på gården är nära förestående.
Skinn- och hattverkstaden har flyttat till bagarstugevinden

Stickateljén finns numera i en annan timrad stuga på tomten.

Lyckligtvis har vi tillgång till flera små stugor, så det har varit möjligt att flytta ut sy- och stickmaskiner ur det relativt stora huset till mindre byggnader. 



Det har inte blivit så mycket slöjdande för mig denna månad. men vår vävförening har haft en utställning av medlemmarnas samlade kvarvarande skapelser under de senaste åren när vi inte kunnat träffas på grund av Covidutbrottet.  Många har förstås hunnit ge bort sina alster,men en del fanns kvar i våra ägor. Lokaltidningen var vänlig nog att uppmärksamma vår utställning med ett fint reportage. 

Det var inte bara vävt utan också stickat, knypplat virkat och broderat.

Jag har i alla fall haft en maskinsticknings-workshop och firat Tunnbrödes dag med att ge besökande chansen att pröva på att baka bröd på traditionellt vis i en vedeldad ugn.


Resten av min tid har gått åt till att flytta grejer. Otroligt vad man hunnit samla på sig under de dryga 50 år som jag bott här på den västerbottensgård som min mans farfarsfar byggde år 1834.