Leta i den här bloggen

torsdag 3 november 2016

...och helt plötsligt var det vinter

Vintern skrämmer mig inte alls. Men att tiden skenar iväg så fort kan få mig lite stressad. Det är så mycket en skulle vilja hinna göra innan det är oåterkalleligen för sent.
Fast en får ju vara glad för det som en hinner i alla fall, och kanske njuta lite över att inte redan ha gjort allt.
Just nu håller jag på med ytterligare en beställning till Gerd Inez boutique. Det är fantastiskt att samma modell av mina hattar fortfarande säljer i Gamla stan.
Hattarna kan förstås också beställas direkt från mig.
 Annars har jag mest koncentrerat mig på vävning det sista året, när jag inte haft kurs i maskinstickning och spånad eller workshops i andra textila hantverk.  Koncentrationsförmåga kanske inte är min främsta egenskap. Det är ju så trevligt att få träffa andra som intresserar sig för samma saker, och kan en förmedla lite kunskap och inspirera till slöjdande så känns det verkligen meningsfullt.

 Emellanåt så åker jag iväg på olika uppdrag. Senast var det en ordförandekonferens med Riksföreningen för handvävning i Stockholm. Då passar jag förstås på att besöka mina barn som bor och verkar i huvudstaden, och jag blir guidad av dem till olika kulturella evenemang och besöksmål.
Vi hann både på bio och teater. Vi såg Riksteaterns musikteaterTjärdalen som baseras på Sara Lidmans debutroman med samma namn.
Scenens draperi var ett fint textilt porträtt
Vi besökte ockå Thielska galleriet och Medelhavsmuseeet. Den retrospektiva utställningen med Maria Adlerkreutz´vävda bilder är underbar,
Hon var en fantastisk konstnär med "intensivt mänskligt och politiskt engagemang " och följaktligen även vän till vår egen Sara Lidman.
Skogsanden kan betraktas från båda sidor. Vävd med ryaknutar i ull och lin
Nu är det inte långt kvar till Julmarknad på Västerbottens museum i Umeå där jag numera finns inomhus i Egilhallen.