Leta i den här bloggen

torsdag 12 maj 2016

Tillbaks till vävstolarna

Har nyligen besökt Norrköping och bevistat Riksföreningens för Handvävning årsmöte.
Som ordförande för Västerbottensvävarna är en av höjdpunkterna att få åka och träffa andra vävare och se vilka alster som ställs ut. Samtidigt ger det mig tillfälle att besöka städer jag sällan eller aldrig besökt. Norrköping var ett angenämt besöksmål, med en intressant historia, som dessutom var berättad i textil form, synligt för alla som besöker rådhuset. Åsa Bengtsson har formgett åtta fyra meter höga vävda tapeter, med historien från Norrköpings rötter fram till nutid. De vävdes under ett år i åtta olika vävateljéer i Riga, för att vara färdiga till rådhusets 100 års-jubileum år 2006.
Läs mer om Riksårsmötet här

Nu är jag tillbaks i vår förening Vävskalets vävstuga i Petiknäs Vi har bråda dagar med att planera och dra på vävar i alla vävstolar, så det blir intressant för besökare som kommer till vårt Öppna Hus till hösten. Vi deltar i Riksföreningens för Handvävning 25-årsjubileum, samtidigt som vår regionsförening Västerbottensvävarna fyller 20 år. 
.Jag planerar att också fira Trasmattans dag den 31 Juli med olika aktiviteter här i RengårdJust nu väver jag en matta i dubbelväv på den 2 meter breda vävstolen. Det går ju lite material till den, vilket är bra för vi håller på att drunkna i mattrasor i vävstugan.
Faktum är att jag fick lite ryggproblem efter att ha trampat i denna vävstol en hel dag. Det ger mig en anledning att flytta runt i lite olika vävstolar. Alla är inte så fysiskt krävande som denna, 
Och inget ont som inte har nåt gott med sig. Dagen efter fick jag ta en paus i min massagefåtölj och kunde samtidigt jobba med mina olika bloggar.