torsdag 11 mars 2021

Avslutade Zoomkurser och påbörjade

 Nu har jag avslutat första rundan med Maskinstickningskurser för nybörjare via Zoom. der blev totalt 5 grupper med ca 10 deltagare i varje kurs. Vi träffades tre gånger med de grupper som lärde sig sticka på huvudbädd och 2 gånger mad de som ville fokusera på resårbädd. Jag skickade ut ett 40-tal korta filmer med olika tekniker och tips till huvudbäddsgrupperna och ett 30-tal till grupperna med resårbädd. Dessutom delade jag med mig av ett halvdussin mönster på småplagg som sockar och vantar.

Det var roligt att träffa maskinstickare från hela landet med olika bakgrund och kunskaper. 

Som ledare på Zoomträffarna var jag så fokuserad på mina uppgifter att jag glömde ta en skärmbild av någon av grupperna.
Men igår var jag på Zoommöte som deltagare hos Västerbottensvävarna, och tog en bild av oss som var med där. Det var trevligt att se vävvännerna som man inte träffat fysiskt på över ett år. 




Sara berättade om sin "katastrof" i vävstolen på ett föredömligt sätt. Det var ett tålamodsprovande projekt med Västerbottensdräll som dock slutade lyckligt med ett vackert draperi i lin och bomull.