Kolla på länken till SVts program om henne så förstår ni varför. Jag kunde inte motstå frestelsen att stå där med henne. Det var en riktigt fin upplevelse - både att stå i kön och att sedan delta i Marias performance.
Kil välkommnar besökarna med ulldekorationer längst vägarna , så det inte ska råda någon tvekan om att vi är på väg till Fårfesten.
Inne i utställningslokalen var ett rum vikt för Gotlandsprodukter.
Jag var mest intresserad av att se hur ullkammar hanteras av ett proffs, dvs Monica Hellberg.
Det var gott om folk överallt, så det blev till att tålmodigt vänta på sin tur.
Monica stod i Wåhlstedts monter, där förstås Wåhlstedts fina garner fanns att köpa.
Jag fick en liten pratstund med Lasse Wålstedts barnbarn och kunde berätta att hennes morfar hade besökt Rengård tillsammans med sonen Sven på 80-talet. Det hade regnat på natten , så Sven var ute och gjorde diken så vattnet kunde rinna bort. Och när det var dags för Lasses uppvisning i spånadskonsten hade regnet upphört och publiken fick se en riktig spinn-show.
Jag hade också förmånen att vara hos Wålstedts på praktik en kortare tid och träffa dessa legendarer.
Filmade en liten stund under hennes demonstration av en typ av skånsk bottensöm.
Kia från Forsbacka ull var inte på plats när jag sprang förbi hennes monter. Kia är arrangör av Fiberfestivalen i Vännäsby. Jag hann dock växla några ord med hennes monterkompis Karin från Fårbiform
Mycket fanns att se och beundra. Eftersom hattar är min passion, så tittade jag förstås lite extra på dem.
Nunotovade kläder och sjalar
Tyvärr var jag lite för stressad för att komma ihåg att ta kontaktuppgifterna från alla.
Kan bara konstatera att fåret är ett användbart djur, och jag är glad att det finns så många som fortfarande orkar hålla på med fårskötsel. Utan dem skulle vi ju inte ha tillgång till detta fantastiska material, och kunna få se så mycket vackert hantverk.