måndag 30 september 2024

Åter höst

 Nog är det ändå märkligt....detta med tid. Hur den kan upplevas olika beroende på i vilken situation en befinner sig. Femton minuters väntan på bussen upplevs som en ocean av tid, medan 15 minuter med broderande vänner framför YouTube går supersnabbt. 

Augusti hann jag knappt med alls. Dock ett snabbesök bland barndomshemmets hallonbuskar samt ...  



,,födelsekalas både här och där och vips var det september.

Jag fortsätter att inspireras av mina virituella Slow Stitch-vänner Kathryn och Marion och syr av tygremsor och spinkbitar.
My wonky home

Men emellanåt tar lusten att väva över. I avsaknad av plats för en vävstol så kommer de små vävramarna till pass. 
September avslutas med en hel helg i vävningens tecken på Sy& Hantverksfestivalen i Umeå.
Men innan det blir dags att bygga Västerbottensvävarnas monter hinner jag besöka Kia i Tväråbäck och träffa de "gamla" vävkompisarna från Vävskälet. Kia är en riktig entusiast vad gäller återbruk av fibrer. Vi får en riktig föreläsning om vikten att spara och återanvända textil i stället för att bara slänga och köpa nytt. Kias museum av spinnrockar och andra gamla textila redskap är väl värt ett besök. 


Västerbottens styrelse var i det närmaste fulltalig på mässan som representanter för vår trevliga förening för att visa vävning av corduroy och inspirera till medlemsskap. 
Vill ni läsa vad vi i övrigt sysslar med så kan ni kolla på Riksvävarnas hemsida under region Västerbotten eller på vår Blogg