Leta i den här bloggen

fredag 21 augusti 2015

Vävstafetten på väg till Umeå. .

I år har sommaren varit osedvanligt kort.Visserligen har vädret blivit bättre  nu i augusti, men kvällarna har mörknat, så vi kan inte blunda för det faktum att det går mot höst. Lyckliga är vi som har ett hantverksintresse och inte är beroende av vackert väder för att utöva vår favoritsysselsättning.
Ibland blir man dock frestad att flytta ut i solen.

Min minsta vävstol är lätt att flytta, så jag passade på att väva ut varpen med bomullsgarn lämplig till festremsor. Inslaget är papperssnören och Rayon-garn från Björks i Kusfors. Nu hittar jag inte fler nystan där. Jag ångrar att jag inte köpte upp hela lagret.

Under första helgen i augusti, när vävstafetten startade i vår kommun Norsjö, var vädret inte lika fint som det är nu, men det var en hel del besökare i alla åldrar på alla fyra platser som hade öppet hus.

I måndags fick jag besök av P4 Västerbotten  som ville veta mer om vår Vävstafett. De trodde kanske att vi höll på med nån tävling. (Det inslaget sändes alltså den 17 aug. 1.33.30 in i programmet.) Kanske det kan betraktas som vilseledande marknadsföring att kalla det stafett? Men vår tanke var att ge de olika vävateljéerna/vävstugorna var sig helg att visa upp vävningen i sin kommun, och på det sättet ge de intresserade möjlighet att besöka fler platser. 

Förrförra helgen besökte jag Kåge vävstuga och fick bland annat se på Ewas och Marias fina alster.
Västerbottensvävarnas satsning på Vävstafett med Öppna vävstugor är snart avslutad. Två kommuner återstår att besöka: Umeå och Nordmaling. På söndag finns delar av Västerbottensvävarnas styrelse och andra medlemmar på Gammlia i samband med höstmarknaden vid museet.
 På lördag har föreningen Vävrosen, på Östra Esplanaden 11 öppet hus mellan 12.00-16.00.
Välkomna att besöka oss!
Jag har vävt in trasor i cykelhjulen på den uttjänta gamla cykeln. Nu får den istället fungera som reklamskylt för Vävstafetten.