måndag 21 augusti 2023

Augusti - äntligen tid att väva

Sommarförkylningar kan verkligen sätta krokben på ens planer. Har fått ställa in en del aktiviteter, men en trevlig resa till vackra Holmön med Västerbottensvävarna gjorde att hoppet återvände om att få göra nya upptäckter i vävstolen. Det var trevligt att träffa andra väventusiaster i denna fina miljö. Vi blev varmt mottagna av föreningen Kvarkenvarpens representanter och ser fram emot flera besök i deras fina vävstuga innan vintern. Här finns mer information om besöket och vävföreningar ute i landet.

Glada och nöjda besökare från Västerbottensvävarna

En annan trevlig utflykt var födelsedagspresenten som äldsta dottern med barn och barnbarn uppvaktade mig med - en resa till Granö. Efter att ha ätit en god lunch på Granö Beckasins restaurang tittade vi på konst och slöjdutställningen på Sjungaregården.  
Barn och barnbarnsbarn beundrar trädhusen på Granö

Där ställde bland andra träsnidaren Claes Hofberg ut sina fina skulpturer av fåglar och fiskar. Vi har tidigare samarbetat i olika slöjdprojekt genom Västerbottens läns Hemslöjdsförening, så det var en trevlig påminnelse att få se hans verk samlade i samma lokal där jag ställde ut under förra sommaren

Claes Hofbergs fåglar


Så har jag äntligen kommit till väven som stått och väntat på mig hela sommaren i vävstugan i Petiknäs.
Jag hade drömt om att kunna hinna väva ett tyg till en väst av ett härligt ull-silkegarn som jag köpt för flera år sedan. Jag håller tummarna för att det ska vara tillräckligt för projektet jag tänkte mig.