Leta i den här bloggen

lördag 2 juli 2016

Äntligen sommar

Så har då den efterlängtade sommaren kommit. Den är ju som vanligt kort , så det gäller att ta vara på de varma dagarna. Lyckligtvis så är ju även nätterna ljusa uppe hos oss, så hinner en inte det som ska göras på dagen, så står natten till förfogande med sitt varma ljus.
Matt-tvätt är en av de sysslor som med fördel ska hinna utföras under de förhoppningsvis torra dagarna.
Den tvättplats som fanns nere vid älven är tyvärr inte längre att finna. Delvis beroende på kraftverksbygget en bit uppströms, delvis på grund av vår egen bekvämlighet. Nu har vi dragit en sommarvattenledning från bäcken uppe på berget, som rinner med självtryck utan hjälp av någon elektrisk pump. Våra vattenvärmre står följaktligen uppe på gården, så ingen behöver gå den branta backen upp från älven med tunga blöta mattor längre. 
Nu är julmattorna rena i väntan på nästa jul.

 
De är oroväckande rostiga utvändigt nu, mina kära vattenvärmare, men har tjänat mig väl genom åren. I dem har vi tvättat ull och växtfärgat garn i många år. Jag minns också hur det kokades gröt till grisarna i dylika kokare när jag var barn, och hur jag brukade stoppa ner fingrarna och smaka av den fiberrika gröten. Den var faktiskt inte alls dålig, och jag grundlade kanske min motståndskraft mot "bacillusker" tack vare den. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar