Leta i den här bloggen

torsdag 30 april 2015

Så mycket skojigt - så lite tid

Nu har de flesta årsmöten överstökats och en kan börja tänka på sommarens aktiviteter.
Måste bara få visa några bilder från Riksföreningens för Handvävning årsmöte i Karlskrona.

För en sån som en annan, som inte varit särskild intresserad av geografi i ungdomen, så är det både roligt och nyttigt att få åka runt i det egna landet och besöka olika städer. Städer som dessutom visar upp så mycken textil glädje och kunskap.
Blekinge museum har en fin utställning om Blekingesöm med nya vingar och där finns även Blekingevävarnas utställning över hängkläden "Uppåt väggarna".. Nya vävar med mönster från 1800-talets början.
Det kan ju tyckas vara helgerån att ta en gammal vackert broderad duk och färga den svart, och sy en klänning av den. Men visst är det bättre att den kommer till användning ,än bara ligger i en byrålåda?
Samma sak kan vi ju också tänka med våra vävda alster.
Fram för återanvändning i stället för att göda den tveksamma textilindustrin.
Den 24 april var Fashion Revulotion Day , något som jag firade i min ensamhet med att skänka anmödrarna en tanke av beundran för deras uppfinningsrikedom vad gäller återbruk.
Kuddar från utställningen Blekingesöm med nya vingar
Exempel från Blekingevävarnas utställning 
Nu håller planerna på sommarens aktiviteter på att ta form. Jag har röjt upp i den forna ladugården för att få plats för ett antal vävstolar. Tänker erbjuda de som inte redan har vävstolar med vävar igång, att komma och testa denna form av terapi kombinerad med motion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar