Leta i den här bloggen

söndag 5 februari 2012

Jokkmokks marknad 2012

I år gjorde verkligen marknaden i Jokkmokk skäl för namnet Vintermarknad!
Det var under -40 grader på natten mellan fredag och lördag , och termometern visade mellan -35 och -40 på den sista marknadsdagen för året.
Kunde inte fånga kylan på ett rättvisande sätt med min mobil, men vi var glada att ha tillgång till motorvärmare på Västra skolan, där vi hantverkare hade våra montrar. Har ställt ut på Jokkmokks marknad ca 20 år. Dom första åren stod jag utomhus, men nu skulle jag inte kunna tänka mig det - även om jag fick betalt. Man blir bekväm med åren.
I år delade jag monter med Annika - ägare av  Svensk trådslöjd.. Det är så mycket roligare att ha sällskap och vi fick bo kungligt hos Ketty Kangas, som servade oss på ett föredömligt sätt, trots att hon var upptagen med guidning och annat turistiskt arbete. 
Några exempel på varma huvudbonader 

Montern till vänster om oss beboddes av den trevliga skinnslöjdaren Ranghild Eklund med dotter från Krokom. Ranghild är också mångårig utställare på Västra skolan med sina fina väskor och smycken. 
Hennes armband av fiskskinn och tenntråd gick åt som smör i solsken

Hemresan gick utan missöde, och även om det inte var något försäljningsmässigt rekordår i år, så ser jag redan fram emot nästa vintermarknad i Jokkmokk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar