fredag 24 november 2023

Bara en månad till jul


Nu har den gamla cottolinvarpen som vi satte upp i vävstugan hos Maria på Berghem äntligen vävts ut. Vi tänkte oss att det skulle bli handdukar, även om det nog var tänkt till löpare på 70-talet. Vi solvade i sålldräll. Det blev ok till lite kraftiga handdukar. Nu måste vi ju färdigställa dessa med handvävt band i samma material. Varpar i lägenheten med hjälp av mannen i gungstolen. 


Första Slöjdhappeningen i november hade tema klackmattor.

Jag hade gjort iordning kit med material till små väskor eller nålbrev i vadmal.

På Hemslöjdsföreningens textilkväll så fick vi pröva på mosaikvirkning. Det var roligare än jag förväntat mig så jag fortsatte att testa tekniken. Särskilt fiffigt var Tiinas tips att sy en rad kedjestygn runt det blixtlås som man tänkt använda och sedan virka nedåt. Då slipper man besväret med att sy i blixtlåset efteråt. 


Fick också lite feeling att ta fram symaskinen och sy en ficka för att underlätta min soffslöjd.
Som julavslutningspyssel hos Hemslöjdsföreningen gjorde vi små temaribollar att hänga i riset. 
Välkomna till Sista Slöjdhapppeningen i november på kaffehuset Mekka den 27. Då har vi tema stickning. Visar hur man stickar tvåändsstickning och andra sticktekniker.

Vi fortsätter några måndagar in på december med lite julpyssel om det passar bättre. Eller också kanske vi ses på Gammlia den 9 december? 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar