tisdag 31 januari 2023

Stadsbo med rätt att slöjda

 Man ska aldrig säga ALDRIG har jag nu lärt mig.

För ett halvår sedan hade jag inga tankar eller planer på att flytta från Rengård, men verkligheten hann ikapp. Nu bor vi sedan två månader i Umeå och försöker anpassa oss.till den nya miljön och

utsikten


Min goda vän Anna och jag har roat oss med att testa olika mattekniker utan att ha tillgång till vävstol.
Här flätar hon en "Braid-in-rug" med en femfläta. Den behöver alltså inte sys ihop efteråt utan bara fästa andarna när man är färdig.

Jag har också haft en workshop i toothbrushrug i Hemslöjdföreningens lokal inne i centrum. Det kom åtta slöjdsugna damer i varierande åldrar. De satte igång att riva mattrasor med liv och lust för att komma igång med sömmandet. Det går ut på att sy langett över en medlöpande trasa för att få en tät matta/dyna. Det finns en hel del filmer på Youtube med olika sätt att starta och med olika redskap. Här hittade jag en med ett tandborstskaft som nål. 

Jag såg en matta i en film om Amishfolket för många år sedan och blev sugen på att försöka göra en oval matta att lägga under matbordet.  

Inte hinner man slöjda så mycket på tre timmar när man ska ha en fikapaus också, men att nosa på en ny teknik kan ju vara tillräckligt en lördageftermiddag. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar