Leta i den här bloggen

onsdag 6 april 2016

Mars på Irland

Eftersom en av våra döttrar bor på Irland så åker jag oftast dit när jag vill ha en längre paus från mitt vanliga arbete. I år hade jag en särskilt viktig uppgift - att ta hand om barnbarnen medan de väntade på att deras mamma skulle komma hem från BB med lillasyster.
Våren hade hunnit längre här än i Västerbotten
Att helt lämna hantverket därhän är svårt. Därför packar jag alltid med lite garn och sticknålar för säkerhets skull. Försöker också få den äldre av flickorna att lära sig sticka, men tålamodet verkar vara större vad gäller dataspel än garnhantering.
Dataspel ägnar jag ingen tid till, men vi hade annat roligt samarbete, såsom bakning och puzzelbyggande.
Jag leker fortfarande hellre med dockor än spelar fotboll, men försöker lägga gamla invanda könsroller åt sidan för att inte föra begränsande traditioner vidare. Men det fanns ju onekligen en del att pyssla om.

Fick ett par timmar "ledigt" för att besöka stadens bibliotek, ( ett f.d. kloster).....
....och den grupp av damer som träffas där varje onsdag för att sticka och virka,

Virkning verkar vara populärare än stickning att döma av deras handarbeten. Men det kan ju variera även i vårt land.
Stickad pläd som var ett prenumerationsprojekt
På min fråga om jag kunde hitta någon handvävare i staden ( Birr) , så fick jag inget napp. De trevliga damerna föreslog att jag i så fall skulle söka mig västerut till Galway. Tyvärr är jag för feg för att våga köra bil på "fel" sida - dessutom var ju inte mitt syfte med resan att göra egna utflykter, som inte var barnanpassade. Så det fick bli badhuset i Roscrea i stället. 
Sökte också efter handvävda produkter i butikerna utan större framgång. Men ljuvliga halsdukar från Avoca mills hittade jag i en butik, så det fick bli presenten till min man, som hållit ställningarna här hemma. 

Nästa gång jag besöker Irland ska jag vara bättre förberedd. Ta med mig en dotter som gärna kör på vänster sida och göra lite utflykter runt på ön. Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka med på resan som Riksföreningen för Handvävning anordnade för tre år sen. Men det finns resereportage att läsa här
Även om vädret på Irland inte alltid är det en drömmer om på sin semester, så fick jag en hel del inspiration av byggnaderna och naturen runt om den lilla staden Birr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar