Leta i den här bloggen

torsdag 6 december 2012

Beställningen ivägskickad - och nu ska jag...???

Har just fått iväg en beställning av 10 hattar till Gerd Inez boutique i Gamla stan, och som vanligt blir jag lite "sta". (Dialektalt ord för handlingsförlamad).
Eftersom jag är min egen så bestämmer jag ju också över vad jag ska göra (eller inte). Friheten att bestämma sätter jag väldigt högt på listan av vad som är viktigt i livet. Högre än lönsamhet t.ex. Men ibland så undrar jag förstås om jag gör dom rätta prioriteringarna.
Mitt lager av material pockar dock på att bli förvandlat till nåt användbart, men var ska man börja?
Sticka,spinna, väva eller kanske man borde julstäda?
I går började jag röja bland mina papper och flyttade runt böckerna. Torkade damm lite förstrött. Men helst ville jag sätta mig och gå igenom alla coola mönsterhäften från 40-och 50-talet.
Har i alla fall burit ut min spinnrock, så jag inte ska bli frestad att sätta mig och spinna. Det är ju inte ett speciellt effektivt sätt att minska på garnlagret.
Ska nog tillverka lite fler hattdekorationer. I helgen bär det ju av till Julmarknaden på Gammlia i Umeå och det kan ju vara kul med lite nya, roliga dekorationer på mina hattar. Är lite förtjust i blingbling just nu.


Ibland försöker jag läsa, se på TV och gosa med katten samtidigt som jag färdigställer hattarna. Men något/någon blir nog lidande - i första hand katten. Boken " Som en krympfotad" har jag faktiskt läst ut 
(efter att ha stängt TVn.) Den var både humoristisk och tänkvärd. Rekommenderas varmt. 

3 kommentarer:

 1. Gamla mönster är ju såååå coola, superfina. Och dina blingbling dekorationer likaså!

  SvaraRadera
 2. Dear Ringvor,
  I know the feeling. Everything is ready and done and now what to do... It seems that you were a bit melancholic... all these old magazines..
  big hug, it is snowing here and tomorrow there would be a blizzard... I do not know if I can drive to Groningen...
  big hug
  betty

  SvaraRadera
 3. Det förstår jag att de vill ha dina fina hattar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera