Leta i den här bloggen

onsdag 21 september 2011

Besök i Göteborg och på Vävmässan i Borås


Vart tredje år anordnar Svenska Vävrådet mässa någonstans i vårt land. Det är ett evenemang som man som vävare verkligen ser fram emot. Mässan i Borås kanske inte var den bästa genom tiderna, ( eller också får man högre krav med åren), men jag hade några verkligt trevliga dagar i Knallelandet.
Bodde med  vävarkollegan Barbro hos vår gemensamma vän Lena i Göteborg, vars son lånade ut bilen så vi kunde köra runt mellan de olika intressanta orterna. 
Återsåg vännen Betty från Holland, som jag lärde känna för tre år sen på vävmässan i Leksand och som besökte oss här i Rengård med sin make Hans för två år sen. Det är ju faktiskt det allra roligaste med dessa evenemang - att man möter likasinnade och får nya kontakter.


Mässan innehöll inte bara vävar och vävlitteratur, utan även böcker och material till andra textila tekniker. Trots mina föresatser att inte köpa på mig mer garn så var jag ändå tvungen att låna Lenas största resväska för att kunna frakta hem mina inköp.
 
Den föreläsare som jag tror tilldrog sig störst intresse från damer i alla åldrar var Andreas Möller. Han angriper vävning och vävstolar från ett annat - kanske något mindre respektfull - synsätt än vi traditionstyngda (?) medelålders damer. Jag har nog en del att lära av honom i det avseendet, för jag har svårt att tänka mig att såga sönder mina gamla kära vävstolar, och jobbar med uppsättning av vävarna som mina anmödrar gjort, även om jag väver moderna textilier.

Göteborgsresan avslutades med ett besök på Röhsska museet där vi bland annat njöt av de vackra kläderna från olika tidsepoker och delar av världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar