En förkylning satte stopp för min utflykt till julmarknaden i Rökå. Så fick jag en dag extra att ägna till annat. När jag började ett försiktigt städprojekt hittade jag en del ofullbordade alster av varierade tekniker och blev inspirerad att färdigställa dom. Har en massa knappar som jag aldrig kommer att använda till plagg. Kanske ett knapphjärta kan pryda någon dörr?
Hann också med att baka mazariner.
Receptet kommer här:
Ugnstemp. 200 gr C
Deg:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gr smör
1 dl socker
1 ägg
Fyllning:
100 gr smör
Städningen väntar fortfarande. Den är tyvärr lågprioriterad i min värld. Men förhoppningsvis ska vetskapen om att vi får julfrämmande från Irland göra att jag skärper mig innan julen är här. .
Den här ljuskronan har väntat i över 10 år på min inspiration. Förebilden hittades i sågspånen i ett uthus i Holmträsk. Det var för vanliga ljus, inte Ikeas värmeljushållare som jag tänkt använda.
Hann också med att baka mazariner.
Receptet kommer här:
Ugnstemp. 200 gr C
Deg:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gr smör
1 dl socker
1 ägg
Fyllning:
100 gr smör
300 gr mandelmassa
4 ägg
6 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
6 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smörj ( ca 40) mazarinformar:
Arbeta ihop degens ingredienser till en mördeg. Ställ den kallt några timmar.Rulla två rullar som delas i ca 20 bitar var. Tryck ut degbitarna i formarna. Fyllning: Rör smöret smidigt, tillsätt den rivna mandelmassan och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver.
Fördela fyllningen i de degklädda formarna. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp. Önskas glasyr så görs den av florsocker och vatten.
Arbeta ihop degens ingredienser till en mördeg. Ställ den kallt några timmar.Rulla två rullar som delas i ca 20 bitar var. Tryck ut degbitarna i formarna. Fyllning: Rör smöret smidigt, tillsätt den rivna mandelmassan och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver.
Fördela fyllningen i de degklädda formarna. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp. Önskas glasyr så görs den av florsocker och vatten.
Städningen väntar fortfarande. Den är tyvärr lågprioriterad i min värld. Men förhoppningsvis ska vetskapen om att vi får julfrämmande från Irland göra att jag skärper mig innan julen är här. .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar