Idag har jag kokat palt av fjolårs-potatisen. Nästa år blir det nog inget paltkok, för sommarens skörd av potatis har inte varit stor.
Här är mitt recept :
3 kg riven rå potatis
7 hg kokt pressad potatis
ca 8 hg kornmjöl
ca 3 hg vetemjöl
1 msk salt
rimsaltat fläsk i tärningar (ca 8 hg)
Blanda potatis, mjöl och salt. Forma en rejäl klick av degen till en platta i handen och lägg i valfri mängd fläsk.Rulla till en boll. Se till att fläsket täcks över med smet. Lägg i kokande saltat vatten och koka i ca 1 timme. Serveras med smör och lingonsylt.
Här är mitt recept :
3 kg riven rå potatis
7 hg kokt pressad potatis
ca 8 hg kornmjöl
ca 3 hg vetemjöl
1 msk salt
rimsaltat fläsk i tärningar (ca 8 hg)
Blanda potatis, mjöl och salt. Forma en rejäl klick av degen till en platta i handen och lägg i valfri mängd fläsk.Rulla till en boll. Se till att fläsket täcks över med smet. Lägg i kokande saltat vatten och koka i ca 1 timme. Serveras med smör och lingonsylt.
Dear Ringvor,
SvaraRaderaI would like to taste this once, f.i. when we can afford to come over at Wintermarknad...
In Holland we call this 'stampot', wich means 'stew'. I nearly smell it. mmmmmm
Big hug, also for Rune.
Thanks Betty. You are always welcome - summer- and wintertime.
RaderaPalt är mumma, även om jag gillar kroppkakor än bättre. Men du! Tack för besöket och köpet av ull. Jag hade en underbart trevlig helg med tovningsgänget, magiskt!
SvaraRadera